Om Oss

Mariastaden Projekt grundades med en tydlig idé – att ge fler möjligheten att ta ett kliv in på bostadsmarknaden och få tillgång till en bostad som passar den aktuella livssituationen.

Genom att arbeta med bostadskoncept där bra lösningar återanvänds i kombination med tydliga processer och ett stort fokus på lärande och förbättring har vi visat att det går. Idag, drygt 10 år senare, har v i sålt c a 1400 bostäder runt om i Sverige, framförallt radhusbebyggelse. Med förståelse och engagemang för såväl människor som bostäder skapar vi hem i en verksamhet s om präglas a v ansvar, innovation och långsiktighet.

Vår huvudsakliga verksamhet består av bostadsutveckling från tidigt markförvärv, detaljplaneprocesser och projektering till uppförande av inflyttningsklara h us. Hos os s arbetar arkitekter,  projektledare och affärsutvecklare tätt tillsammans i projektets alla skeden. 

Vi finns idag på fem orter, med huvudkontor i Göteborg och satellitkontor i Örnsköldsvik, Karlstad, Löddeköpinge och Ängelholm.

Mariastaden Projekt ägs av Ekeblad Bostad AB och Sjöstedts Förvaltning AB. Tillsammans har vi mycket lång erfarenhet från nyproduktion, ägande, finansiering och förvaltning av fastigheter.