Om Oss

Huvudägare av Mariastaden projekt AB är Ekeblad bostad och Sjöstedt Förvaltning AB. Härutöver har bolaget ett antal externa långsiktiga investerare.

Tillsammans har ägarna mycket lång erfarenhet från nyproduktion, ägande, finansiering och förvaltning av fastigheter.

Sjöstedt Förvaltning ägs av Johan Sjöstedt. Johan har en gedigen bakgrund i bygg och fastighetsbranschen. Senast kommer Johan från Sveareal innan han tillsammans med Ekeblad bostad startade Mariastaden Projekt AB och började driva projekt. På Sveareal som har ett kommersiellt fastighetsbestånd värt ca 7,1 miljard kronor var han först fastighetschef och senast affärsutvecklingschef, och bägge tjänsterna omfattade ett nationellt ansvar. Johan har också ett förflutet på Vasakronan, HSB och Kungsleden.

Ekeblad bostad startades år 2010, då som EREIM. Företaget ägs av Henrik Ekeblad som har en gedigen bakgrund med över 20 års erfarenhet inom fastighets- och finansbranschen. Henrik är civilingenjör från Väg- och vattenutbildningen på Chalmers och har tidigare jobbat på Catella, CB Richard Ellis, Arthur Andersen, ABG Sundal Collier och Orkla Finans. Under Henriks karriär har han satt upp bolag och förvärvat fastigheter för ca 20 miljarder kronor för olika intressenter.

Sedan starten har bolagen bakom Mariastaden Projekt arbetat med fastighetsprojekt i mellan- och södra Sverige. I dagsläget är vi verksamma med projekt i Örebro, Karlstad, Göteborg, Halmstad och Helsingborg.

Vi ser framför oss en ordentlig ökning av antal projekt och har en kontinuerlig anställningsprocess för att finna ytterligare projektledare med erfarenhet från byggnation av bostäder.