Rekordsnabb försäljning av radhus i HBG

MariaPark_baksida_140430Pressmeddelande, 2014-11-03

Slutsålt innan spaden satts i marken. Det är resultatet av försäljningen av de 41 NCC-byggda nya radhusen i Maria Park, Helsingborg. I fredags togs första spadtaget till bostadsrätterna, som byggs på uppdrag av Mariastaden Projekt AB. Affären har ett värde på 55 MSEK.

– Tack vare en effektiv byggmetod har vi lyckats hålla nere kostnaderna och därmed priserna på bostäderna. Det har gjort dem populära bland exempelvis unga, som annars har svårt att komma in på bostadsmarknaden, säger Joakim Stenberg, affärschef på NCC Construction i Helsingborg.

Första spadtaget till bostadsrättsradhusen i norra Helsingborg togs under fredagen den 31 oktober. Redan under sommaren 2015 väntas inflyttningen kunna påbörjas.

– Försäljningen har varit en succé och husen sålde slut rekordsnabbt. Det visar att vårt koncept för ett komplett familjeboende med hög standard attraherar bostadsköpare, säger Johan Sjöstedt, delägare i Mariastaden Projekt AB.

Helsingborg är en inflyttningskommun och de 41 radhusen blir ett positivt tillskott på bostadsmarknaden. Främst verkar de nya bostäderna ha attraherat förstagångsköpare och småbarnsfamiljer, men även andra grupper finns representerade bland köparna. Husen, samtliga på 113 kvm, byggs med bra läge i den expansiva stadsdelen Maria Park. Det natursköna området ligger inom räckhåll för både Sofiero slott och Pålsjö skog. Samtidigt är Helsingborgs centrum endast fem kilometer bort och kommunikationerna är goda.

Spadtag-Mariastaden-Helsingborg-låg

 

Ladda ner hela pdfen och läs mer:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.